Възстановяване на отнети контролни точки


От 26 юни 2007г. влязоха в сила измененията в Наредбата за максималния размер на контролните точки на водачите на МПС и нарушенията, за които се отнемат. Промените са в посока по – строги санкции за водачите, които не спазват сигналите на пътните светофари, превишават разрешената скорост с повече от 30км/ч., за износени гуми, за неползване на предпазен колан и за ползване на мобилен телефон по време на управление.

Максималният размер на контролните точки, отразени в контролния талон на водача е 39.

Контролни точки се отнемат след връчване на наказателно постановление.
Възстановяване на отнети точки чрез допълнително обучение:
Водачите на МПС имат право да възстановяват веднъж годишно не повече от 13 точки (1/3 от лимита). За целта трябва да преминат курс, който АВС провежда два пъти месечно в съботите, в рамките на шест учебни часа. Получения в края на курса документ се представя в Дирекция „Пътна полиция“, по място на отчет, следствие на което, на водача се възстановяват 13 точки. Допълнителното обучение включва: прожектиране на филм, опресняване на знанията и разглеждане на въпроси, касаещи възстановяването на контролните точки. Не се полага изпит.

Възстановяване на отнетите точки по служебен ред за пълна дисциплинираност:
Възстановяването на първоначалния лимит от контролни точки по служебен ред се прилага след като са изминали две години от последното нарушение, за което на водача са били отнети контролни точки. Той трябва да отиде в КАТ по място на отчет и да попълни заявление за пълно възстановяване, като преди това заплати всички глоби.

ABC-E Ltd.

Адрес: ул.“Александър Стамболийски“ № 30 / България GSM: +359 897 820 128
Бисквитките осигуряват по-добрата работа на услугите в сайта. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме "бисквитки".
Приемам Научи повече