Кой е на линия?

В момента има 27 посетителя в сайта

Календар

Previous Month December Next Month
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0

Колко е часа?

ПДФ Печат Е-мейл

Авто учебният център към "АВС-Е" извършва обучение на кандидат -шофьори от категория В ,което включва :

Задължително теоретично обучение

Задължителното теоретично обучение е в рамките на 40 часа и се извършва по учебна документация на Министерство на образованието и включва теми свързани с изучаване на Закона за движение по пътищата(ЗДП), Правилника за неговото приложение и изучаване устройството на автомобила.

36 часа са предвидени за изучаване на ЗДП и Правилника за неговото приложение, а през останалите 4 часа ще имате възможност да се запознаете с устройството на автомобила.

 


Управление на МПС

Продължителността на учебния час при практическо обучение е 50 мин., като в началото и в края на всеки час се провежда инструктаж и анализ на действията на обучаемия в рамките на общо 10 мин. Допуска се практическо обучение от не повече от 2 учебни часа на ден.

Практическото обучение се състои от общо 31 учебни часа.След отработване на основните умения на полигон, се преминава към часовете предвидени за:

  • извънградско кормуване ;
  • кормуване в градски условия


Как ще разбера дали съм готов за полагане на теоретичен изпит пред ДАИ?

За да се явите на теоретичен изпит пред ДАИ, Вие трябва да издържите вътрешен теоретичен изпит.

Можете да се явите на теоретичен изпит пред ДАИ не по-рано от един месец преди навършване на пълнолетие - 18 г.

 

Как ще разбера дали съм готов за полагане на изпит по кормуване пред ДАИ?

Между 18-я и 22-я час от задължителната практическа подготовка се провежда междинен изпит за определяне ефективността на обучението Ви до момента.

След като завърши задължителното практическо обучение от 31 часа, се провежда вътрешен изпит за оценка на придобитите от Вас умения и навици за безопасно управление на автомобил в градски условия.

При успешно издържане на този изпит, Ви се издава удостоверение за допускане до практически изпит пред ДАИ.

При неуспешно положен първи вътрешен изпит по управление на автомобила, Вие сте длъжен да вземете 4 допълнителни часа по кормуване и отново да се явите на вътрешен изпит.

При неуспешно положен втори вътрешен изпит се препоръчва допълнително обучение, като броят на учебните часове се определя от преподавателя провел вътрешния изпит.

На Вас може да Ви бъде издадено удостоверение за допускане до практически изпит и ако Вие не желаете да преминете препоръчаното допълнително обучение. В този случай в удостоверението се отбелязва, че не сте издържал вътрешния изпит.

Можете да се явите на практически изпит само след успешно издържан теоритичен изпит пред ДАИ и след навършване на 18 годишна възраст
 
RocketTheme Joomla Templates